Tilbage til oversigten

Mobning

Jeg har haft forløb med tre unge, som alle har oplevet at blive mobbet.

De tre unge har alle oplevet at blive holdt udenfor, at blive talt grimt om og de var alle skamfulde, fordi de troede det var dem der noget galt med.

De havde tre forskellige historier med sig

De tre er mobbeofre og de kan tage alvorligt skade, men heldigvis blev det opdaget at der var noget galt. Det blev set at de mistede selvværd og selvtillid. Hvis der ikke var blevet reageret så de unge fik hjælp kunne de været kommet til at lide af angst og endda tænker på selvmord.

Negative handlinger

De unge kan hjælpes. Som omsorgsperson er du den første til at opdage at noget er galt. Du skal aldrig sidde dine fornemmelser overhørig. Du skal reagere. Du kan være sikkerheden for at en ung eller et barn får den hjælp vedkomne har brug for. For mobning skal stoppes med det samme. Tænker du, at du har omsorg for en, der måske bliver mobbet så søg hjælp til at få mobningen stoppet og hjælp til at den unge eller barnet kan få troen på sig selv tilbage.

Det ikke er den mobbedes skyld at vedkomne er ofret, det er nemlig som oftest helt tilfældigt, hvem der bliver ofret. Men den unge, eller barnet skal vide, at det ikke er hende eller ham der er noget galt med og skal lære at afværge mobningen. Der findes måder at afværge på.

Er du i tvivl om det er mobning?

Det er mobning når:

Er du i tvivl så spørg den unge eller barnet. Vil du vide mere eller have støtte til en samtale med den unge, så kontakt mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *